Avokado v družbi malih kozic.

Avokado v družbi malih kozic 🙂 ali pa gvakamole z rakci. Kot vam je ljubše. Tokrat si nisem želela nobene otroške pomoči ampak samo moj pult in kuhinjo. Priprava te jedi je zelo hitra, enostavna in božanska. Postrežemo jo lahko kot samostojno predjed v lepih skodelicah ali pa kot hitro večerjo zavito v tortilijo. 

POTREBUJEMO :

  • šalotko ( 2 ali 3 )
  • česen ( po občutku )
  • domače šampinjone ( Hofer, tržnica )
  • 2 x bio kozice ( natur aktiv )
  • avokado ( 2 ali 3 ) 
  • limona
  • rukola ( Hofer, tržnica ) 
  • bio olupljeni paradižniki ( natur aktiv )
  • tortilije ( po želji ) ali kot predjed
  • začimbe ( peteršilj, sol, poper ) 

 

     

 

PRIPRAVA :

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Narežemo šalotko, kakšen strok česna in domače šampinjone vse skupaj malo začinimo in po vrhu položimo zamrznjene kozice. Polijemo s paradižnikom in vse skupaj dobro premešamo ( brez olja! ) . Kozice so začinjene ampak če želimo po svojem okusu dodamo še malo. Položimo v segreto pečico in pustimo približno 40 minut ali malo več. Avokado olupimo in zmečkamo, polijemo s sokom limone in posolimo. Rukolo narežemo,  jo malo posolimo in polijemo z oljčnim oljem. Položimo jo na večji krožnik. Iz pečice vzamemo kozice in jih položimo po rukoli. Za konec obložimo z avokadom. Postrežemo lahko na krožniku in si vsak vzame ali pa tako napolnimo male skodelice in nastane lična predjed. Če pa želimo lahko pa tudi napolnimo tortilijo in imamo samostojno večerjo 🙂 .

 

Dober tek vam želim jaz in moj https://www.hofer.si .

 

 

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori