Tokrat se je pod mojimi rokami zavrtela domača granola. Na zadnjem popotovanju ( Bali ) smo večkrat naleteli na okus noro dobre granole. Sicer mi ni uspela TAKO dobra, kot jo naredijo oni ampak… približek, recimo 🙂 . Želela sem odkriti kakšne zanke imajo in kaj jo dela tako dobro… pa sem po svoje malo čarala 🙂 . Naj preidem, kar k bistvu.
POTREBUJEMO :
- večjo posodo
- ovsene kosmiče ( natur aktiv Hofer )
- cele lešnike
- brusnice
- kokosovo moko
- lističi mandljev
- mešana semena ( Hofer )
- med ( natur aktiv )
- kokosovo maslo
- kokosov čips
- cimet
- sol
- pekač in peki papir
PRIPRAVA :
V večjo posodo sem stresla, kar cele ovsene kosmiče ( zaloga 🙂 ) , po občutku sem strla velike lešnike in jih položila nad kosmiče. Prav tako kot vse ostale sestavine ( brusnice, kokosovo moko, liste mandljev, mešana semena ) .
Vse to sem potresla s cimetom + ščepcom soli in premešala. Prijela sem žlico medu in vse skupaj prelila ( potrebovala sem 3 velike žlice ) . Nekaj časa sem gledala kaj narediti, ker se mi je dozdevalo da se malo preveč ‘ skupaj drži’ pa sem dolila malenkost kokosovega mleka in slika je bila lepša ha ha. V posodi sem stopila 2 žlici kokosovega masla in prelila čez vse sestavine… mešala in mešala.
Na pekač sem položila peki papir, pečico segrela na 180 stopinj. Moj miks sem enakomerno potresla po pekaču, položila v pečico za 20 minut. Vmes večkrat premešala, ker se HITRO ( meni se skoraj je ) zgodi, da se preveč zapeče. Preden granolo shranite v ustrezne posode počakajte, da se ohladi in dodajte kokosov čips – veliko njega ha ha. Tisoč receptov je za granolo ampak jaz sem naredila po svoje. Več kot očitno imamo radi kokos 🙂 .
- Sama granolo najraje dodam k bananinemu smutiju. Zraven narežem sadje po občutku in vse zmešam. Super dober zajtrk.
Hvala moji ljubi trgovini https://www.hofer.si za vse sestavine, ki so me popeljale nazaj na Bali.
Ni komentarjev