Domača granola in tropski okus, kokos… seveda!

Tokrat se je pod mojimi rokami zavrtela domača granola. Na zadnjem popotovanju ( Bali ) smo večkrat naleteli na okus noro dobre granole. Sicer mi ni uspela TAKO dobra, kot jo naredijo oni ampak… približek, recimo 🙂 . Želela sem odkriti kakšne zanke imajo in kaj jo dela tako dobro… pa sem po svoje malo čarala 🙂 . Naj preidem, kar k bistvu.

 

POTREBUJEMO :

  • večjo posodo
  • ovsene kosmiče ( natur aktiv Hofer )
  • cele lešnike 
  • brusnice
  • kokosovo moko
  • lističi mandljev
  • mešana semena ( Hofer )
  • med ( natur aktiv )
  • kokosovo maslo
  • kokosov čips
  • cimet
  • sol
  • pekač in peki papir 

 

PRIPRAVA :

V večjo posodo sem stresla, kar cele ovsene kosmiče ( zaloga 🙂 ) , po občutku sem strla velike lešnike in jih položila nad kosmiče. Prav tako kot vse ostale sestavine ( brusnice, kokosovo moko, liste mandljev, mešana semena ) .

 Vse to sem potresla s cimetom + ščepcom soli in premešala. Prijela sem žlico medu in vse skupaj prelila ( potrebovala sem 3 velike žlice ) . Nekaj časa sem gledala kaj narediti, ker se mi je dozdevalo da se malo preveč ‘ skupaj drži’  pa sem dolila malenkost kokosovega mleka in slika je bila lepša ha ha. V posodi sem stopila 2 žlici kokosovega masla in prelila čez vse sestavine… mešala in mešala. 

 Na pekač sem položila peki papir, pečico segrela na 180 stopinj. Moj miks sem enakomerno potresla po pekaču, položila v pečico za 20 minut. Vmes večkrat premešala, ker se HITRO ( meni se skoraj je ) zgodi, da se preveč zapeče. Preden granolo shranite v ustrezne posode počakajte, da se ohladi in dodajte kokosov čips – veliko njega ha ha. Tisoč receptov je za granolo ampak jaz sem naredila po svoje. Več kot očitno imamo radi kokos 🙂 .

  • Sama granolo najraje dodam k bananinemu smutiju. Zraven narežem sadje po občutku in vse zmešam. Super dober zajtrk.

 

Hvala moji ljubi trgovini https://www.hofer.si za vse sestavine, ki so me popeljale nazaj na Bali.

 

 

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori