Jabolčno pito vedno rada naredim. Ni važno ali je zima ali pomlad. Čeprav priznam, da me vonj cimeta odnese tja v december pa vseeno. Otroka jo z veseljem pograbita in krožnik je kmalu prazen 🙂 .
Oskar zelo rad sodeluje pri kuharskih opravilih, če je le mogoče ga velikokrat vključim. Tokrat je ribal jabolka in razbijal jajca 🙂 ( testo ) . Naredila sva pito iz pirine moke, krožniki so bili prazni še preden sem se dobro usedla za mizo 🙂 .
Naj vam zaupam recept :
POTREBUJEMO :
Testo :
- 350g pirine polnozrnate moke
- 200g masla
- 1 slaba žlica kokosovega sladkorja
- malo avganovega sirupa ( ali pa nič )
- 2 jajca
Nadev :
- 1kg naribanih jabolk
- 2 jajca
- dodala sem malo brusnic ( sladek okus )
- 2 žlički cimeta ( po občutku )
- malo kokosovega sladkorja
- 3 žlice mleka
- žlico prosenih napihnjenčkov ( za zgostitev )
- Vse sestavine za testo stresemo v skledo in z rokami zgnetemo v gladko maso, ki jo v hladilniku pustimo počivati 1 uro.
- V skledi zmešamo nadev.
- Testo razporedimo po pekaču ( če ga kaj ostane oblikujemo in razporedimo po nadevu – za lepši izgled 🙂 ). Po testu razporedimo nadev in vse skupaj pečemo na 150 – 180 stopinjah od 30 do 45 minut.
Ena, dva, tri… pita že diši!
Hvala trgovini HOFER ( https://www.hofer.si ) za vse sestavine, ki sem jih potrebovala.
Ni komentarjev