Ena, dva, tri… jabolčna pita že diši!

Jabolčno pito vedno rada naredim. Ni važno ali je zima ali pomlad. Čeprav priznam, da me vonj cimeta odnese tja v december pa vseeno. Otroka jo z veseljem pograbita in krožnik je kmalu prazen 🙂 .

Oskar zelo rad sodeluje pri kuharskih opravilih, če je le mogoče ga velikokrat vključim. Tokrat je ribal jabolka in razbijal jajca 🙂 ( testo ) . Naredila sva pito iz pirine moke, krožniki so bili prazni še preden sem se dobro usedla za mizo 🙂 .

Naj vam zaupam recept :

POTREBUJEMO :

Testo :

 

  • 350g pirine polnozrnate moke
  • 200g masla
  • 1 slaba žlica kokosovega sladkorja
  • malo avganovega sirupa ( ali pa nič )
  • 2 jajca

 

Nadev :

 

  • 1kg naribanih jabolk
  • 2 jajca
  • dodala sem malo brusnic ( sladek okus )
  • 2 žlički cimeta ( po občutku )
  • malo kokosovega sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • žlico prosenih napihnjenčkov ( za zgostitev )

 

 

  1. Vse sestavine za testo stresemo v skledo in z rokami zgnetemo v gladko maso, ki jo v hladilniku pustimo počivati 1 uro.
  2. V skledi zmešamo nadev.
  3. Testo razporedimo po pekaču ( če ga kaj ostane oblikujemo in razporedimo po nadevu – za lepši izgled 🙂  ). Po testu razporedimo nadev in vse skupaj pečemo na 150 – 180 stopinjah od 30 do 45 minut.

 

Ena, dva, tri… pita že diši!

Hvala trgovini HOFER ( https://www.hofer.si ) za vse sestavine, ki sem jih potrebovala.

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori