Izberimo biti srečni!

Modro nebo nad mano, sonce pripeka kot da smo že sredi pravega poletja. To je to! Zvok motorja že naznanja vroče dni saj slišim brnenje, ki me kar pogreje,da bi skočila na motor in se podala proti morju. No … to trenutno dajemo malce na stran saj moj pogled iz domače terase v dnevni prostor sega tja,kjer leži že konkretna štručka. Spi tako mirno, tisto urico, ko ga ne matrajo krči. Nočni krči so se prelevili v dnevne. Ah! Sprobali že vse možne kapljice, trenutno imamo na probi homeopatske. In držim pesti,da se bo konstantno jemanje kaj obrestovalo. Čeprav imam občutek,da je vse to le ‘lari fari’ in pač samo čakaš da mine. Zavidam tistim, ki dobijo škrate in se ne ubadajo z konstantnim dretjem, samo uživajo v času dojenčka, ki je res tako lep in krasen … če odmisliš borbe z ‘šuškanjem’ in ustajanjem na pet minut. Ti tam gor če si, vzami krčke mojemu škratu in privošči mi kratko uživanje z dojenčkom. Ko ga ne krči ima tako mil in srečen obraz. Prav v očkih mu piše : Kako mi je lepo! Kako se lepo privije k meni pod vrat in spušča prijetno godrnjanje, kako z ustki sesa ko zasliši moj glas in njegova glava se obrača v mojo smer. Pravi mali godrnjavi levčki, dokler … krč ne zgrabi in postane zmaj ha ha. 

Obdobje teče lepo, bratec se je v sekundi prelevil v starejšega bratca in postal zaščitniški,ker to je pač njegov dojenček. V moji očeh je ta mali O. kar na enkrat postal velik O. Njegove roke so tako že velike in vsak dan je bolj pameten. V vrtcu mi vzgojiteljice ponosno in začudeno povejo,da mali že skoraj bere. O vem! Delamo pa že nekaj prav a ne? Konstantna abeceda in učenje skozi igro se očitno ‘fejst’ obnese. Kaj pa naj če ‘mulc’ raje izbere učenje kot branje pravljic :)? Za razliko od mami 😀 … Če gre učenje skozi zabavno igro je vse tako zanimivo in enostavno. Izmišljanje zabavnih igric je tudi nama v veselje, in ko vidiš rezultat. Ti kar na enkrat zrastejo krila in ponosno zakorakaš v dan. Srečen!

Te dni sem zasledila kratko in meni zanimivo branje o obžalovanju. Kaj ljudje na smrtni postelji najpogosteje obžalujejo. In spet mi je šinilo v razmišljanje.

Kako se ti najbrž res na smrtni postelji odvije ves življenski film in kaj bi lahko spremenil in zakaj si se tako odločil oziroma zakaj nisi bil bolj srečen. Ker konec koncev zakaj pa nebi bil, če si zdrav?

Raziskave so pokazale,da večina nima poguma živeti svoje sanje in to obžalujejo. Zakaj vsaj ne poskusiš jih živeti,če jih imaš … Kaj pa je tistih par let v primerjavi z celim življenjem : poskusiš! Če ne ‘probaš’ ne veš.  Zakaj bi se pri 70 letih ‘tolkel’ po glavi in se spraševal kaj za vraga ti ni dalo zagona nareditit tisto o čemer si kot mlad sanjal. Ni lahko, pa vseeno. Torej : POGUM!

Obžalujejo to, da bi znali pokazati svoja čustva. To jaz vedno poudarjam, povej vsem … kot,da je tvoj zadnji dan. Slabo ali dobro! Naslednja: Želim si,da nebi toliko delal. Današnji tempo bo marsikoga pojedel in takrat bo prepozno. … Težko je, ko bi rad vsem vse nudil ( otrokom ) ampak žal brez dela ne boš mogel. Lahko si pa postaviš vprašanje kaj ti več pomeni. Delo in veliko denarja ali družina in čas pa pač malo manj … no jaz zase že imam odgovor. Naslednja : Želim si,da bi si dovolil biti srečen. Torej : Odprite okna če ste v pisarni, zadihajte današnji spomladanski zrak in recite si,da danes je dan … dan za biti srečen … tako, kot bo vsak naslednji. Če pa ne bo pa si ga vsaj malo naredite. Naslednji: ohraniti tesen stik s prijatelji.  Jp tisti pravi moji prijatelji že vejo kdo so 🙂 in kako se ob vsem trudim ohraniti v tem divjem našem obdobu stik pa čeprav preko telefona z konstantnim ‘kenslanjem’  : joka počakaj minuto … na drugem koncu sveta. A ne ‘bjonda’ ? Moja draga prijateljica … In seveda moje drage ostale prijateljice, rada vas imam. Pa saj tako veste :)!

In zadnja : Želim si ohraniti bolj tesen stik s otroki. To bom podedovala po mojih starših, saj smo kot ‘rit in gate’ pa čeprav imam jaz že svoje. Moji se mene ne bodo zlahka rešili ha ha. No razen če bom živela svoje sanje nekje pod palmo … No sicer pa bodo tako ali tako prišli za zmešano mamo :)!

Na koncu pa : Naj bodo vaše misli pozitivno usmerjene in izberite biti srečni. Karkoli za vas pomeni beseda : Sreča! En del moje sreče trenutno tolčem po ‘ riti’,ker je gospod krč prišel pozdravit in spet se čudim sama sebi kako hitro mi je uspelo natipkati tale blog in se opravičujem za kakršnekoli napake ampak : Ni časa 🙂 sreča me čaka na moji levi strani in že hitim k njej. 

Do naslednjič … izberimo biti srečni!

11245320_10152833994468176_105579519_n

 

P.s … Blogi so zapisani tako, kot mi švigajo misli … Brez razmišljanja in ne slovnično seveda … Moje tri …, ki jih tako obožujem … Tipke briši – ne poznam! Takšni, kot so bili srednješolski dnevniki napisanji z nalivnim peresom, brez brisalca 🙂 ! …

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi