Po receptu naše babi… slastni piškoti iz testomata.

Tokrat je listek na ADVENTNEM koledarju napisal  🙂 : Vzamite stvari in razveselite babi, specite piškote po njenem receptu pri njej doma in jih skupaj pojejte. Narisal se je nasmeh na obrazu in že smo bili pri babici za mizo. Pripravljeni na packanje.

Na začetku smo razmišljali kakšne piškote bi naredili. Mogoče medenjake, mogoče božične, mogoče navadne, mogoče filane? Babi nas je pogledala in rekla, zakaj pa ne naredimo takšne, ki sem jih sama pekla 30 let nazaj ? Enostavne, sladke pa še v stitkalnici za kekse ( testomat ), ki je star mimogrede tudi  že več kot 30 let 🙂 !

In tako smo začeli… sicer, ko sem videla koliko masla bomo morali zmešati v maso… me je malo začudilo, ampak saj je DECEMBER, a ne? Če babi reče, da so dobri potem je že res! Enostavni in predvsem kalorični.

                                            

 

POTREBUJEMO :

  • 40 dkg moke ( kakovost iz SLOVENIJE, Hofer )
  • 25 dkg masla ( NATUR aktiv, Hofer )
  • 1 pecilni prašek 
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 celo jajce
  • 2 rumenjaka
  • 13dkg sladkorja v prahu
  • naribana limonina lupina
  • malo cimeta
  • stopljena čokolada ( temna čokolada + malo nutelle za okus )
  • peki papir
  • testomat

 

 

                                        

 

Priprava je res enostavna. Vse sestavine zmešamo v posodi ( razen čokolade ) . Gnetemo in packamo ( raj za otroke )  dokler ne nastane kepa mase. Vzamemo testomat in ga napolnimo z maso nato pričemo stiskati na peki papir. Položimo v pečico na 180 stopinj in pečemo približno 10 do 13 minut. Piškotki naj se ohladijo, mi pa stopimo temno čokolado in zaradi malce mlečnega okusa dodamo žlico Nutelle 🙂 . Po želji pomakamo v čokolado, katero lahko posujemo tudi s kokosovo moko dokler še ni strjena. Postavimo v mrzel prostor, da se čokolada strdi in planemo po posodi 🙂 ! 

 

                                  

RES SO ENOSTAVNO DOBRI. Vse sestavine dobite na policah moje ljube trgovine https://www.hofer.si .

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori