POLNOZRNATI ZELENJAVNI ZAVITKI V PEČICI

Tokrat sem se odločila porabiti zelenjavo iz hladilnika… seveda sem pri tem angažirala fante, pri rezanju zelenjave na koščke je pomoč vedno dobrodošla… pa še zabavno je 🙂 ! Izak Svarun seveda ne dobi pravega noža, Oskar pa skoraj nič ostrega… ampak namen je dosežen. Oskar se tako prav pridno trudi narazeti koščke na enake dele 🙂 .

<3 Dišeča kuhinja, dobra hrana in družinsko ustvarjanje 🙂  ! Srečna mama. <3

Deževni dnevi v septembru so kot nalašč za hitro peko. Tokrat z vami delim zelenjavne zavitke v pečici. Zakaj v pečici? Ker so manj mastni, kot tisti pravi ( kitajski ) ampak še vseeno enako slastni. Pri nas niso zdržali niti dobrih 24 ur !

Naj vam zaupam recept :

POTREBUJEMO:

 • 4 domače korenčke
 • 2 domači bučki
 • 1 manjši brokoli iz tržnice ali vrta 
 • malo kolerabe
 • 2 sladki čebuli
 • 1 mocarelo ( Hofer )
 • Sir bio ementalec (Hofer natur aktiv )
 • 3 jajčka
 • kokosova maščoba ( Hofer natur aktiv )
 • sol
 • malo muškatnega oreščka in drobnjaka
 • sveže polnozrnato testo ( Hofer ) 
 • peki papir                                                                                                                                                                                                              

   

  Vlečeno testo razvijemo in ga položimo na mokro krpo. Otroke in moža angažiramo za rezanje zelenjave 🙂 , pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo eno veliko posodo za zelenjavo in eno manjšo posodo, samo za sir. Ob viku in kriku se reže zelenjava, razbije po nesreči kakšen jajček ( ki pade iz mize ) ob tem se slastno in jezno smejemo in ob enem ‘ pucamo ‘ pod mizo… ker vse leti gor in dol 😀 .

  Ko je zelenjava narezana na male koščke ( čebula, koren, brokoli, koleraba, bučke ) jo v veliki posodi začinimo po okusu ( sol, muškatni orešček, drobnjak… ) in vanjo naribamo sir ementalec ter mocarelo. Razbijemo še dva jajčka in vse skupaj zmešamo. Malo posodo pa sem pripravila zgolj zato, da vanjo naribam samo sir ( mocerela in emetalec + 1 jajce ), ker je Oskar bolj otrok sira in ne toliko zelenjave 🙂 . Sira sem dala čisto po občutku in zmešala z jajcem, da je dobil en del ‘file’ samo iz sira.

  Pekač obložimo s peki papirjem. List vlečenega testa malenkost premažemo s kokosovo maščobo po celotnem ‘ listu ‘ . Odločila sem se, da zelenjave nič ne pražim na olju ampak, kar svežo položim na papir. Narezana je na tanke koščke in ne bo problema, da ne bi postala mehka. Zmešano maso položimo malo stran od roba, da lahko zavijemo v rolico in na koncu zapremo oziroma spodvijemo rob, da se zavitek zaključi. Zelenjave sem imela za 4,5 napolnjene rolice testa in tisto polovico sem pustila samo za sir (zmes v mali posodici ) za našega Oskarja po imenu sirni Oskar ( njegove besede ha ha ) . Ko je testo napolnjeno in v pekaču, še na rahlo vse premažemo s kokosovo maščobo, položimo v pečico in pečemo cca 25 minut od 180 – 200 stopinjah.

  Testo se zlato obarva in čas je za slastne zavitke. Pekač vzamemo ven iz pečice in pokrijemo z mokro krpo po vrhu, pustimo stati še 5 minut, da se testo zmehča. Rolico narežemo na koščke in planemo po pladnju ! Zraven lahko ponudimo tudi kakšno doma pripravljeno omako.

Pa dober tek!

Hvala TRGOVINI HOFER za vse sestavine ( https://www.hofer.si/sl/ )

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori