Zdrav človek ima 1000 želja, bolan pa samo eno!

Petkov nakup na jutranji tržnici je kot balzam za dušo … še posebno če imam moja dva fanta ob sebi! Losos čaka v hladilniku za pripravo in morem priznat, da sem že lačna, ko si ga predstavljam kako se slastno peče v limoninem soku :)! V sredo sem zopet začela trenirat ( je bil že čas, po poletni pavzi ) in včeraj sem bila zelo glasna da me nič ne boli, no Alenka danes bom pač umrla! Vsaka mišica posebaj kliče : Awa, boli! Ampak to vsaj pomeni, da prav delaš … a ne 🙂 ?

Z mojim dragim sva te dni zopet zabredla v neke debate … Nič kaj pozitivne ampak ok :)! … Ta teden me je zopet mučila migrena, sovražim jo! In že v trenutku, ko me je nehala bolet glava, sem si rekla … Waw kako je svet lep! In kako je zdravlje pomembno! Tisti rek je najbolj resničen : Zdrav človek ima 1000 želja, bolan pa samo eno! In to mi pove že samo bolečina v grlu ali prehlad … Vedno znova pozabimo kako je zdravje pomembno in kako smo lahko srečni da smo zdravi. Tisti, ki smo … Nekaj dni nazaj sva sedela na kosilu in videla punco okoli 15. let z očetom ( predvidevam ) na kosilu … Mislim, da je morala biti precej bolana  ( najbrž kemoterapija ) in sva se samo pogledala in se niti nisva rabila kaj veliko pogovarjat … Oba sta žalostno sedela za mizo, niti pogovarjala … Samo jedla in solze sta imela v očeh … Medtem, ko sva se jaz pa Rok zaljubljeno gledala in smejala … Ko sva to videla sva nekako dobila prav slabo vest in si rekla : Joj prav šla bi do nje, jo zgrabila in ji rekla … Saj bo, saj boš zborbala … Kako ti lahko pomagava? Zakaj ti? Zakaj se človeku lahko v sekundi podre življenje? Zakaj lahko vse lepo v sekundi mine? Včasih te je strah biti preveč srečen, da ne dobiš po hrbtu … In se vse zruši … Ali to pomeni, da je boljše da nismo pretirano srečni? Ali to pomeni, da je boljše da živimo kosntanto? Ali smo bolj srečni če so extremi dobre in slabe volje? Ali pa smo eni izmed tistih ljudi katerim se ne more nič zgoditi in smo lahko srečni in se včasih kregamo zaradi neumnosti? Kregamo zakaj je kozarec tu in ne tam medtem, ko nam je dano zdravje … Zdravje, ki je ključ življenja? Klanjam se tistim, ki so ‘preborbali’ nekaj velikega … Poznam punco, s katero se veselim snidenja v ponedeljek. Njen nasmeh me ozdravi in njena energija me dvigne … Ona je sonce in tudi v težkih trenutkih ni izgubila nasmeha na obrazu … In to je tisto za katero lahko rečem : Svaka ti čast, ti že veš katera si :)!

Sama imam raje extreme sreče, čeprav včasih mislim da ni tako. Raje sem pretirano srečna, ker tako čutim … Če bom pa kdaj morala biti nesrečna pa itak vem, da bom pretirano nesrečna :)! Ampak vrjamem oziroma niti ne razmišljam, da se bi kdaj moralo to zgoditi … Lahko pa se samo zahvalim za zdravje … Zdravje, ki nam je dano! Samo če bi pri sebi lahko kaj spreminila, bi spremenila mojo migreno … Ampak proti ostalim stvarem je migrena še mala malica … Tako, da kdorkoli si tam gor : Daj zdravje vsem ljudem na tem svetu, pa bomo srečni z vsem kar imamo … Samo večkrat se moremo opozoriti! Samo, da si zdrav  ‘pa kaj te boli za drugo’!

Naj bo vikend zdravo obarvan in imejte se radi! Naju objema oblak jesenske ljubezni …

Do naslednjič!

health

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi