10 stvari, ki jih naredimo pred potovanjem… z otroki!

Mrzli dnevi so v naših krajih in nič kaj ne diši po pomladi. Ravno sem se vrnila iz Dohe ( Qatar ), kjer mi je čas zbežal. Snemanja so potekala enkratno, čeprav je moje srce pogrešalo fante. Čas, ko so sami jim tudi paše. Tako so bili veseli, ko so me zagledali… kot mali kužki so skakali pod mojimi nogami 🙂 .  Ravno zaradi tega se pa še toliko bolj veselim časa, ki ga bomo preživeli skupaj. Samo mi!

Lansko pomlad smo se odpravili na popotovanje po Šri Lanki. Letos smo se odločili obiskati malo več destinacij. Naše raziskovanje se bo začelo na Floridi ( obiskali bomo Miami in okolico ) pot bomo nadaljevali na karibsko otočje ( Dominikanska republika ) in se prepustili počitku, sončnim žarkom, raziskovanju otoka in času, ko ne bomo počeli prav veliko. Tega se še posebej veselim. Krog bomo zaključili v mestni djungli New Yorku in ga neobremenjeno prečesali ali pa tudi samo poležavali v parku na ‘ dekci ‘ in poslušali utrip mesta. New York ima posebno mesto v mojem srcu, tam sem že bila in komaj čakam, da ga bom doživela še v družinski zasedbi.

Potovanje z otroki zna biti velikokrat naporno, ampak je defintivno vredno. Veselim se njune ‘ bratske’ povezanosti v času, ki ga bosta preživela skupaj. Lansko leto je bil Izak Svarun še malenkost premajhen, da bi se z Oskarjem lahko tako močno povezala. Zdaj sta pa že prava prijatelja in poleg borb, ki jih imata vsakodnevno… mislim, da bo to enkraten čas za še tršo povezavo med njima.

Tukaj sem pa za vas pripravila nekaj nasvetov kako navdušiti malčke za potovanje : 

  1. KOLEDAR : črtanje dni… mesec pred odhodom. Oskar si je vsak dan nastavil ‘ pručko ‘, vzel rdeč svinčnik in z veseljem prečrtal še en dan, ki je bil bližje dnevu odhoda.
  2. ZEMLJEVID : skupaj smo označili pot po kateri bomo leteli. Izak je seveda še premajhen, da bi vse skupaj razumel ampak pri Oskarju je bilo nevrjetno zanimanje katere dele sveta bo obiskal.
  3. ŽIVALI : da je vse skupaj bolj zanimivo smo si ogledali katere živali se potikajo po določenih delih sveta.
  4. SVOJ NAHRBTNIK OZIROMA KOVČEK : kaj bo vzel s sabo na popotovanje. Nikoli ne pretiravamo ampak naučili smo se, da je super če ima v svojem nahrbtniku barvice, pobarvanke in stvari katere ga zaposlijo na letalu. Zelo skrbno pripravlja na kupček kaj bo spakiral. 
  5. OZNAKA NAHRBTNIKA : obesiti ime na nahrbtnik je tudi zabaven del. Dobila sem občutek, da se počuti skrbno, ko označi tisto, kar bo nosil na hrbtu.
  6. ZASTAVE : spoznavanje zastav mu je v veselje… ko jo v državi, kjer smo zagleda : skače od navdušenja. 
  7. SPOZNAVANJE JEZIKA : malo za hec se naučimo osnovnih besed kot so : hvala, prosim, dober dan…
  8. RISANKE : za lažji let tudi najljubše risanke na maminem računalniku.
  9. BLAZINE KOT ‘ NINICE ‘ IN OPORA ZA VRAT: nikoli ne vzamemo s sabo igrač ( ker jih ne potrebujeta )  ampak lahko vzameta stvar, ki je tudi koristna. Za darilo smo prejeli potovalne pandice, ki jih obožujeta.
  10. DAN ZA ODHOD : naredite prijetno in veselo vzdušje, čas je za počitnice in ČAS ZA NAS. Želim jima pokazati, da je to poseben čas, ko ga bomo preživeli skupaj in spoznavali druge kulture sveta. 

Upam, da je mogoče kdo dobil kakšno novo idejo za lažjo pripravo na potovanje. Če si pustiš dovolj časa ni potrebe, da je vse skupaj stresno. Naj bo to čas za zabavo in veselje.

O vseh naših dogodovščinah vas obveščam oziroma delim zapise takrat, ko bomo zopet v naši ljubi državi. Do takrat pa vas razveseljujem s fotografijami na instagramu : tjasa_perko. Želim vam en’ prijeten 1. MAJ! 

 

Do naslednjič… 

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori