In kaj bomo mi? Čakali na boljši jutri …

Slabo počutje … Počutim se nekako tako : koža me boli kot,da je prilepljena na moje telo … kosti komaj dvigam … veke mi padajo čez oči … ampak vseeno se mi bloga … Nekaj se me loteva, čeprav hvala bogu da nisem ena tistih, ki takoj dobi vročino … Mogoče sem jo imela 2 krat v življenju, no ne bom preveč glasna,da me kaj kmalu ne doleti … Načeloma spadam k tistim ljudem, ki ne zbolijo velikokrat oziroma vsaj ne pokažejo ampak trenutno mi paše ‘jamrat’ 🙂 … Že sam pogled skozi okno …  in že me zazebe : Raznobarvne strehe pokrite z belo oddejo, sivo nizko nebo in bele snežinke, ki letijo proti zemlji … Priznam, da je lepo ja … ampak samo za kratek čas. Čeprav bi mi v času BOŽIČA in DECEMBRA bolj prijal sneg in naredil tisti pravi praznični čas … kot pa sedaj, skoraj že februarja … Ampak ok :)!

Kakorkoli zakaj se mi ravno danes bloga? Že nekaj časa se sprašujem – kot večina mladih … kaj za vraga se dogaja pri nas v državi. Vse skupaj ‘probam’ ignorirati in se izogibati ogledu dnevnika ( žalostno ampak res mi gre na živce, da mi takšne in drugačne novice pokvarijo dan in me naredijo ekstremno živčno ). Ampak seveda to ni mogoče … kakorkoli zasledim dogajanje … Trenutno občudujem Ukrajince 🙂 kako so se oni uprli sistemu in kako je nek vojak rekel : Ukrajinci ne bodo dali miru dokler ne bo država njihova oziroma dokler ne bo vsaj približno tako kot bodo oni hoteli ( pravično ) … Pa kdaj se bomo mi uprli? Nas imajo za norca, kot čredo … Kakor dirigirajo tako mi igramo. Tako me pogreje pa vem, da ne bom ničesar spremenila … Po domače povedano : Bruhajo se mi ljudje na visokih položajih, ki nimajo blage o vodenju države … Nabijajo davke in sebi nakazujejo krasne plače … Nastavljeni ljudje na položajih, ki niti približno ne vedo za kaj se gre … Kar tolkla bi po tipkovnici in vsakemu povedala kar mu gre … Ampak ne bom, ker se ‘šparam’ da ga srečam kje na cesti 🙂 čeprav tudi jaz premalo vem,da bi pametovala …. ampak mislim,da vidim dovolj in mi je jasno … Vem pa tudi, da kar se dogaja pri športu je noro … Problem Slovencev je da smo strahopetni, da nihče ne zna ‘udart po mizi’ in jih strpat dol iz vodilnega mesta in dobit poštenega, če sploh še obstaja? Smilijo se mi športniki … Res se mi … Zastopajo DRŽAVO, ZASTOPAJO SLOVENIJO … Dajejo se na pol … in kaj dobijo? Niti ene poštene obleke za na Olimpijado ( ne govorim o dizajnu ampak o materjalu ). Očitno jim je škoda malo več denarja vložit vsaj v konkreten materjal. Namesto,da bi z njimi ravnali tako kot ravnajo druge države, ne … Oni ravnajo kot,da so nepomembni … Srečni so lahko,da sploh lahko konkurirajo s svetom pri rezultatih glede na to kakšne pogoje jim omogočajo. In plačujejo si jih sami … in ne DRŽAVA, kakor nekateri mislijo. Uf če bi država omogočala to, bi bili na konju! Vse se podira pri nas … Od zdravstva do športa … Izgubiš voljo, da bi ustavrjal na svojem … zagnal mlado podjetje, zakaj že? Da ti kradljivci polovico poberejo? Jah,sigurno ja … Enostavno nimam več besed in me to tako žalosti … Tako je lepa Slovenija, tako bi lahko bila … Krasna! Pa tako ni … In kaj bomo mi? Čakali na boljši jutri? Žalostno …

Sploh ne bom več pisala, ker vrjamem,da razumete kaj sem želela povedati. Tudi sama bom čakala na boljši jutri in še naprej preklapljala kanale in se izogibala dnevniku … Kaj pa naj? Sama ne bom mogla spremeniti : NIČESAR! … Se pa zavedam,da večina mladih to počne in zato bežijo iz naše države … Namesto,da bi ustvarjali v domovini bom bežali iz domovine. Sami so to naredili … Množično izseljevanje …Ah!

No blog je nekaj podobnega kot moje počutje danes, ni vsak dan božič bi rekel moj mož :). Čeprav se jaz trudim imeti božič vsak dan pride tudi kakšen dan, kot je 1. november :)!

Imejte lep dan …

Do naslednjič …

Quote-Jefferson

P.s … Blogi so zapisani tako, kot mi švigajo misli … Brez razmišljanja in ne slovnično seveda … Moje tri …, ki jih tako obožujem … Tipke briši – ne poznam! Takšni, kot so bili srednješolski dnevniki napisani z nalivnim peresom, brez brisalca :) ! …

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi