Kako so dobri! Žepki s paradižnikom in feto

Kuhinja je zadišala po slastnih žepkih, zmanjkalo jih je pa prav tako kot bi mignil. Eden tistih receptov, ki pridejo vedno prav… dobri so tudi če so mrzli. Tisti trenutek, ko se odpraviš mimo kuhinjskega pulta ali mize in vzameš ‘ hitro malico ‘ ali pa… zato, ker so pač tako dobri 🙂 ! Ni važno kateri letni čas je… primerni so prav za vsak letni čas.

Ne bom dolgovezila ampak z vami podelila recept :

 

POTREBUJEMO : 

  • 1 zavitek kupljenega sveže VLEČENEGA polnozrnatega testa ( HOFER )
  • 50 g kokosove masti ( ali navadno maslo )
  • 3,4 paradižnike ( LUŠT, ki jih najdeš v Hofru )
  • 150 ali malo več g sira FETA ( Hofer ) 
  • 5,8 listov bazilike ( če je zima zamenjaš s svežim timijanom – ali posušenim – jaz sem dodala svežega ampak bolj malo )
  • ker se mi je zdelo malo pusto brez listov bazilike sem dodala liste sveže špinače ( 15 listov ) 
  • 5,10 izkoščičenih črnih oljk
  • olivno olje
  • sol, poper

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Delovno površino, kjer raztegnemo vlečeno testo obrišemo oziroma očistimo in raztegnemo. Testo razrežemo na približno enake trakove ( širina : 12 cm in dolžina 20 cm ). Maslo ali kokosovo maščobo raztopimo v posodici. Pripravimo posodo za nadev oziroma za filo. Paradižnike prerežemo na pol in temeljito izpraznimo notranjost, da pridobimo več njegovega okusa. Narežemo ga na male koščke in združimo v posodi kjer nas čaka na kocke narezana feta. Vse to skupaj zmešamo in dodamo narezano špinačo in olive. Pa tudi malo timijana za okus ( posušenega ali svežega ). Skupaj mešamo, da nastane solata oziroma zmes za filo. Dodamo olje, sol in po okusu lahko popramo. 

Kot vidite meni ni uspelo ravno po ravnilu 🙂 , je bilo pa vseeno super 🙂 ! Na hitro…

Nadaljujemo tako, da trak vlečenega testa premažemo s čopičem s stopljenim maslom ali kokosovo maščobo. Čez položimo še en trak enake velikosti, ki ga prav tako premažemo. V spodnji del vogala položimo filo, veliko za eno malo večjo žlico ( lahko tudi manj, odvisno koliko želite ) . Zapogibamo tako, da dobimo večrat zaviti trikotnik. Žepek 🙂 . Položimo na pekač na katerem je peki papir… in tako dokler ne porabimo celetonega testa. Za konec jih s čopičem lahko na hitro malo premažemo ( maslo )  pečica je že vroča… peče naj se približno 20 minut… 

 

‘ ZELU DOBRU ‘ 🙂 ! Pa dobr’ tek…

Hvala TRGOVINI HOFER za vse sestavinehttps://www.hofer.si )

 

 

 

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori