Krompirjeve posodice ali polnjeni krompirjevi mafini, odlično!

Krompirjeve posodice ali polnjeni krompirjevi mafini. Bili smo na obisku pri mojih starših in povsod nas je bilo veliko. Tokrat sva se z mami v kuhinji zavrteli skupaj. Tri, dva, ena in brunch je bil na mizi. Družina je na kupu, otroci letajo gor in dol, pozna kava v skodelicah čaka na mizi… zakaj bi hiteli, če je pa vikend in toliko si imamo za povedati 🙂 .  Zajtrk zbeži v dopoldanske ure in se preslika v brunch 🙂 . 

POTREBUJEMO :

  • jajčka BIO ( po želji / količina )
  • krompir ( po želji / količina )
  • sir ( ementalec, NATUR AKTIV )
  • sol
  • poper
  • pekač za mafine
  • maslo ( ali olje ) 

      

PPRIPRAVA : 

Skuhala sem 7 srednje velikih krompirjev, ko so bili SKORAJ ( ne čisto ) kuhani sem ji položila v mrzlo vodo, da so se malo prej ohladili. Tisti čas, ko se je krompir hladil sem seveda klepetala z mami ob kavi in pripravila stvari za naprej. Vse skupaj ni kaj veliko sestavin ampak obljubim vam, to je noro dobro. Še posebej če obožuješ krompir, tako kot jaz. Pekač za mafine premažeš z maslom ( ali oljem ) , da se kasneje krompir ne ‘ zalepi ‘ in imaš po domače ‘ štalo’  🙂 . Toliko mafinov kot narediš, toliko jajčk potrebuješ. Ko je krompir ohlajen, vzameš malo večjo posodo in ga naribaš, soliš, popraš ( kar veliko, da dobi okus ) . Vzameš veliko žlico in pekač napolniš s krompirjem.

Na rahlo krompir potiskaš ob stene pekača, da nastane ljubka posodica. Če imate doma sprej z oljem, še malo po vrhu poškropite. Pekač položite v segreto pečico ( 230 stopinj ) za približno 20 minut. Krompir postane zlato rumene barve, vrhi se hrustljavo obarvajo. Vzamete ga iz pečice in v vsako posodico ubijete jajček, vrh pa okrasite s sirom. Dodamo še malenkost soli in popra.

Vse skupaj položimo nazaj v pečico za 10 do 12  minut. In dobimo en’ krasen brunch mafin 🙂 ! Pa dober tek !

Hvala moji ljubi trgovini za bio jajčka, sir in vse kar pripada zraven ! ( https://www.hofer.si )

 

 

 

 

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori