Brskam po kategoriji

Kuhanje

Domača granola in tropski okus, kokos… seveda!

Tokrat se je pod mojimi rokami zavrtela domača granola. Na zadnjem popotovanju ( Bali ) smo večkrat naleteli na okus noro dobre granole. Sicer mi ni uspela TAKO dobra, kot jo naredijo oni ampak… približek, recimo 🙂 . Želela sem odkriti kakšne zanke imajo in kaj jo dela tako dobro… pa sem po svoje malo čarala 🙂 . Naj preidem, kar k bistvu.

 

Beri naprej

Krompirjeve posodice ali polnjeni krompirjevi mafini, odlično!

Krompirjeve posodice ali polnjeni krompirjevi mafini. Bili smo na obisku pri mojih starših in povsod nas je bilo veliko. Tokrat sva se z mami v kuhinji zavrteli skupaj. Tri, dva, ena in brunch je bil na mizi. Družina je na kupu, otroci letajo gor in dol, pozna kava v skodelicah čaka na mizi… zakaj bi hiteli, če je pa vikend in toliko si imamo za povedati 🙂 .  Zajtrk zbeži v dopoldanske ure in se preslika v brunch 🙂 . 

POTREBUJEMO :

  • jajčka BIO ( po želji / količina )
  • krompir ( po želji / količina )
  • sir ( ementalec, NATUR AKTIV )
  • sol
  • poper
  • pekač za mafine
  • maslo ( ali olje ) 

      

Beri naprej

Avokado v družbi malih kozic.

Avokado v družbi malih kozic 🙂 ali pa gvakamole z rakci. Kot vam je ljubše. Tokrat si nisem želela nobene otroške pomoči ampak samo moj pult in kuhinjo. Priprava te jedi je zelo hitra, enostavna in božanska. Postrežemo jo lahko kot samostojno predjed v lepih skodelicah ali pa kot hitro večerjo zavito v tortilijo. 

Beri naprej

Zabavni pica mafini ( nekvašeni )

Radi imamo pico. Ali je to okrogla ali pa kakšne druge oblike 🙂 . Nekaj nam je zadišalo po pica mafinih. Enkratni so za otroško zabavo doma ali pa če vas obišče kak prijatelj na domu. No… ali pa, kar tako. Imela sem malce pomoči ampak bolj so se okoli mene sukali kradljivci sira 🙂 .

Naredila sem ‘ navadne ‘ pica mafine in pa samo sirne bi rekel moj Oskar, saj veste… nismo ravno pretirano za meso.

Beri naprej

Vonj po orientalskem namazu. Domač hummus.

Tokrat meni tako zelo ljub namaz iz čičerike. Hitra priprava, okus fantastičen in še zdravo za povrh 🙂 !

Izbrala sem čičeriko z lupino, včasih pripravim brez lupine včasih pa ne. O njenih dobrih lastnostih je povedano velikega. Ima bogat vir proteinov in je pratično brez škodljivih maščob in holesterola. Našemu srcu pa ne koristi le zaradi tega temveč tudi, ker vsebuje veliko folne kisline in magnezija. Kakorkoli ne dvomim, da je vsem dobro poznan tradicionalen orientalski hummus namaz. Tokrat se prežarčimo v okuse Egipta, Turčije in države Bližnjega vzhoda. 

Beri naprej