Malo športa za mamice brez časa …

Tako prijeten večer je danes na obali, da bi se najraje oblekla in hodila … hodila … hodila. Vonj v zraku je jesenski ob enem pa tako zelo svež in slan. Nebo polno zvezd, čeprav že prihaja črnina. Vseeno pa upam,da zdrži in bo jutri vsaj malček tako lepo kot danes.

Kakorkoli hotela sem samo podeliti z vami malo športa in mogoče kakšno utrujeno mamico ‘vržt’ iz kavča, da obuje tekaške superge in da na gas 🙂 . Glede na to, da se na vadbo ( VIIT Alenka Košir ) katera mi je zelo odgovarjala ( in me veliko naučila ) odpravljam že kak teden pa mi še kar ne znese … ni izgovora, da nisem začela bolj intenzivno športat. Ko sem doma, mogoče nimam vedno varstva kakor bi hotela in mi enostavno čas zbeži. Zgrabim za voziček in grem z njim v dopoldanskih urah na intenzivno hojo ali pa kar tek. Najlažje je takrat, ko je starejši v vrtcu. Če pa seveda pride nani ali babi na obisk izkoristim za samostojen tek 🙂 … no pa seveda, če je v slučaju na vsake toliko mož doma ha ha.  Ko pa obiščemo moje starše na obali izkoristim ure varstva za tek in vaje … čeprav bi se mi po neprespanih  nočeh ( naš najmlajši ima maraton zbujanja cca vsako uro ) prileglo lenarjenje ali spanje. NE! Se ne dam 🙂 !

Torej : Ko mi čas dopušča se odpravim tečt , na koncu naredim še čisto običajno plank pozicijo in hitre intenzivne počepe. Začela sem …  prvi dan : 3 x 30 sek. plank, drugi dan 3 x 40 sek. , tretji dan 3 x 50 , ko bom na minuti, bom na minuti ostala in to ponavljala vsak dan ( mogoče ne ravno vsak, vsak drugi … ) . Čez kak teden oziroma mogoče že čez par dni, se bom naveličala običajne drže in se bom igrala z različnimi minutnimi pozami ( toliko časa, kot držim … toliko časa imam pavzo ). Pa še kakšnih 50 hitrih počepov. Vse skupaj nič časa ( če izvajaš samo vaje ) ampak je super kombinirati tek in hrano seveda , nič denarja zapravljenega in super uvod za vadbo.  Tako, da tudi če ne najdem varstva, ko otročki zaspijo se dam v pozo plank namesto,da odprem hladilnik 🙂 . No, da ne bo pomote … tudi sama ga rada odprem. Še raje pa kozarec nuttele z žlico 🙂 .

 

Na slikici pa moj dragi sine, kateri mi ne pusti delati počepov oziroma je moja utež 🙂 . In seveda navadna plank pozicija.

FullSizeRender-4

Pa lep večer!

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Ni komentarjev

Odgovori