Mularija za rojstni dan raja v različnih vlogah. Minicity!

Decembrska norija je minila kot bi tlesknil s prstom. Divji mesec me na trenutke utrudi, pa čeprav tako zelo uživam. Sem pa tja sem se ujela, da se v mislih prepričujem: “Saj nisi utrujena, ko bo konec ti bo pa žal.” 🙂 Pa še res je tako! Družina je bila zbrana na kupu, ušesa so me na trenutke bolela od vsega kričanja in rajanja, želodec se je napihoval, ampak tudi trenirali smo. Ni bilo pretirane slabe vesti, čeprav smo pretiravali s čokolado. Pa kaj!

Letošnji december je bil mesec pomembnih rojstnih dnevov. Spomnila sem se na čas, ko sem bila noseča z Oskarjem in takrat razmišljala: “Waw, ko bom stara 30 let, bo tale buba stara že 5.” Amm… kdaj se je pa to zgodilo? Dejansko sva “okroglo” obletnico praznovala minuli mesec. Še vedno se ne morem načuditi kdaj, kam, kako je šel čas…

Seveda je 5 pomembna številka in temu primerno je tudi rajanje. Žal je rojstni dan Oskarja zelo nehvaležen datum za zbrat vse otroke na kupu, ampak nimamo kaj. Pri nas bo decembra vedno “frka” in bo vse na kupu.

 

V zadnjih letih sem prišla do zaključka, da je gotovo bolje in zame lažje, če praznujemo izven doma. Všeč mi je ideja, da otrokom ponudimo več kot le rajanje v sobi. Pa da ne bo kdo narobe razumel… Tudi to je super, ampak da je zabava malo drugačna in da mami prihrani živce za trenuteke, ko vse leti iz omar, ko mastne roke primejo tla in podobno, je bolje, da praznovanje prestavimo v igralnico oziroma malo mesto. 🙂  Letos smo se odločili za praznovanje v ljubljanskem MINICITY-ju.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so otroci po zabavi prostore zapustili navdušeni in nasmejani. Spekli so nam domače piškote, otroci so se preizkusili v vlogi policajev in gasilcev. Ob koncu je Oskar dal tudi svoj prvi radijski intervju. Zanimiva izkušnja za otroke in prav tako za starše. Tisti starši, ki so želeli, so lahko ostal z nami, ali pa enostavno uživali v prostih uricah kje drugje. Čisto vse je pa zaneslo na zanimiv obhod po različnih sobah prostora oziroma po malem mestu.

Več o zanimivem in drugačnem praznovanju si lahko preberete tukaj:

Praznovanje rojstnih dni

Do naslednjič…

15870555_10154201360948176_796549976_n

15910307_10154201361023176_566205147_n

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori