Tokrat sem pripravila rahel poleten kruh brez kvasa. Sama zadnja leta bolj malo uživam kruh, ampak če si ga zaželim, je ta tisti »ta pravi« in resnično je dobrega okusa. Pripravljen je tako enostavno, da zraven lahko še plešete. 🙂
Sama večinoma uporabljam pirino moko. Pšenično moko sem črtala z jedilnika že dolgo nazaj. Ugotovila sem, da na mojo prebavo ne vpliva kot bi morala, zato sem sama iskala vzroke za slabše počutje oziroma sem se poskušala znebiti občutka napetega trebuha.
Naj vam zaupam enostaven recept:
POTREBUJEMO :
- 0,5 kg bio pirine polnozrnate moke iz Mlina Stražar (najdete jo v Hoferju)
- 1 žlička soli (solni cvet, ki ga obožujem) prav tako ga najdemo v Hoferju
- 2 žlici olivnega olja (narejeno iz naših domačih ‘obalnih’ oliv, noro dobro)
- 1 vrečka vinskega kamna
- 0,5 l Radenske
- mešanica semen za kruh (če to želite) – jaz sem tokrat naredila brez
PRIPRAVA :
Vse sestavine zmešamo (kuhalnica, metlica) … masa je tekoča, ampak tako je tudi prav! Prelijemo v ustrezno posodo, katero obložimo s peki papirjem. Kruh pečemo 1 uro na 180 stopinj Celzija. Ko je kruh pečen, ga z mokro kuhinjsko krpo pokrijemo za približno 10 minut (da se pri rezanju preveč ne drobi). Nič lažjega za vroče poletne dni!
Pa dober tek!
Hvala trgovini Hofer (www.hofer.si) za vse sestavine.
Ni komentarjev