Naš adventno pametni … otroški koledarček!

Nekako nisem bila prepričana, da mi bo to uspelo objaviti pa vseeno … uspelo! V desnem ušesu mi odmeva ba ba, ta ta … ampak uspel je zaspati … metoda : voziček v stanovanje in naprej – nazaj – naprej – nazaj … Pa seveda petje, ki si ga zmišljujem iz sekunde v sekundo in se včasih sama sebi čudim kakšna pesmica nastane … včasih tudi rima 🙂 … Mogoče sem zgrešila poklic ? Ali je pa še čas in postanem rap MaMa … moja ljuba prijateljica bi bila iz dna srca ponosna name 🙂 … No gremo k stvari!

Letos sem se odločila, da bo december še bolj posladkan kot ponavadi in tako z veseljem počnem stvari za Oskarja, ker že vse razume in se trese, ko vidi da imam nekaj za bregom 🙂 … Želim mu narediti december takšen, da si ga bo zapomnil za celo življenje 🙂 … No v resnici mu želim narediti otroštvo takšno 🙂 december pa čokoladen, ker bi prodal zadnji svoj avto za čokolado 🙂 oz. sladkarije. Kar mami prepoveduje, to je najslajše . Bomo januarja videli, če bo čokolada še tako dobra 🙂 !

Najprej sem hotela sama navezati štrikec in s ščipalko ali trakcem zavezati različne vrečkice ampak moj kričač mi pa vseeno ne nameni toliko časa. Sem pa na srečo našla prikupne vrečkice in jih napolnila z dobrotami. V vsaki vrečki se skriva listek. Vseeno, da si bo zaslužil to dobroto bova črkovala in brala. Oziroma on bo.  Vse skozi zabavno igro. Če mu prikažem vse skupaj kot nekakšno zabavo in v to vpletem še sladkarije … in to vsak dan! Ja noro, mami! Ti’s  faca … me ja zadnjič presenetil z izjavo. To je moj namen 🙂 … Jaz sem faca mami. No, ko se že sam sprehodi do stola, kjer ima kazen … ko so nesoglasja pa najbrž nisem več tako faca 🙂 . Všeč mi je, da že sam ve kdaj je kaj naredil narobein se dejansko sam odpravi po hodniku in reče : Ja no, grem sedet in bom razmišljal. In potem, ko ta čas mine reče : Sva zdaj lahko prijateljčka in si oba rečeva oprosti 🙂 ? Prvo moje pravilo : nauči ga besede oprosti in mu pokaži, da tudi ti znaš uporabljati to besedo!  Drugo pravilo : bod’ faca vseeno pa ga neopazno manipuliraj in skozi zabavo nauči pospraviti iz mize in podobne reči … samo en stavek : Ooooo waw kaka faca si ti, kar sam pospravljaš. A tudi v stroj sam zložiš vilčke v svoje hiške? Kakšne hiške mami? Ja a ti pokažem? Kupljennnnnn 🙂 !

Ok moj namen pisanja je zašel v čisto nekaj drugega, zapis je bil posvečen adventnemu koledarju 🙂 . Saj pa vsak, ki me pozna ve…  da malo preveč govorim … 🙂

Imela sem malega palčka pomagača in mislim,da prihaja številka štiri v našo družino, ki bi se prodal za čokolado :). Zanimivo je, da sploh ne ve kaj držim v rokah pa me gleda s takimi očmi in slino v ustih kot, da … 🙂

Upam, da je kakšna mami no ali pa ati 🙂 …  dobila idejo za čokoladno koristen december 🙂 . Meni je všeč!

Do naslednjič …

T.

12309264_10153238469133176_833010380_n

– kot je vidno na sliki … tudi jaz bi prodala ‘ ledvičko’ za čokolado 🙂

12309092_10153238467103176_568330841_n

– Nekdo  je zamenjal zimo … za poletje!

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori