Popoldansko sladkanje pri Tjaši : Nutelline kocke s kokosom

Kako je že ta čisto resničen quote? Nekatere dni ješ solato in športaš, druge dni ješ sladkarije in lenariš doma … temu pravimo ravnotežje 🙂 ! No … in jaz sem danes izbrala ravnotežje! Na tako turobno kapljast dan sva z mojim mlajšim pomagačem poprijela za peko in naredila nutelline kocke s kokosom. Kako lepo jih je vklučiti v vsakodnevna opravila ali jih preimenovati v kuharje 🙂 … Ko so dnevi brez vrtca ga zaposlim na 101 način pa še vedno poka od energije tudi če je še malenkost prehlajen in, ko ima minuto časa … ( beri : ne spi popoldne, ker to pri nas več ne gre …  tako se meče dol iz kavča na blazine – ponavadi na glavo – superman, preskakuje naše noge dokler ne pade na kolena, dela prevale na trdi podlagi, visi iz zaves, skače iz omar, teče v krogih, govori brez se ustav’t 🙂 ) Skratka podrepna muha 🙂 … DEŽ NEHAJ PADATI! Rabimo luft 🙂 !

No danes smo si urice krajšali takole :

Za testo :

  • 340 g masla
  • 260 g sladkorja v prahu
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 130 ml mleka
  • 1 žličko vanil. sladkorja
  • 340 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • + 10 kg na rit 🙂
  • če ima vaš otrok toliko energije kot naš …  je ‘cukr’ definitivno prepovedan 🙂 če pa že dobi kak košček se pa pripravite na val hiperaktivnosti. Poskrbite , da ‘cukra’ ne dobi po 17. uri, ker ne bo spanja 🙂 !  ( sladkanje pomeni za otroka velika doze kave in ne zatežena mama 🙂 !! )

Pečico segreješ na 160, globine cca 4cm in  obložiš s papirjem za peko.

V posodo umešaj maslo in sladkor, da dobiš gosto kremasto zmes.

Počasi in postopoma premešaj jajca, nato še mleko in vanil. sladkor. Počasi dodaš moko s pecilnim praškom in previdno mešaj, da nastane gladka zmes.

Zmes prelij v pekač in ji zravnaj površino. Peci 25 – 30 minut, da se testo zapeče in dobi čvrsto skorjico. V pekaču naj se ohlaja 5 minut, nato pa ga položi skupaj s peki papirjem na rešetko, da se ohladi do konca. Iz omare vzemi nutello, pojej eno žlico in počakaj, da ti brbončice zapojejo 🙂 . Ko je testo ohlajeno mu odreži porjavele robove in nareži na cca 24 kvadratkov. Premaži vse skupaj z nutello in posuj s kokosovo moko … ali pa s čim drugim.

 

Wala in kocke so pripravljene za skok v želodec 🙂 … Res so noro dobre!

 

Pa lep deževen dan …

 

IMG_8537

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori