Svet računalnika in tehnologije …

Jutro se je zavleklo v pozno dopoldne, saj najin O. rad zjutraj spi, po očetu seveda … No včasih tudi po meni :) ampak v večini čakam oba :) … Ker mi je dolgčas brez dveh mojih nagajivih srak. Ponoči naju je smučar zapustil in šel novim dogodivščinam naproti … Odšli so na prve tekme čez lužo in z Oskarjem bova sama doma, stiskala pesti in čakala da pridejo v Evropo in tudi midva odšla navijat na tekme … Se že veselim! Čeprav je hudo,ker sva ostala sama se zelo veselim saj so na sporedu prve tekme.

Sama sva se odpravila na sprehod po mestu, katerega neznasko obožujem … Obožujem male uličice Ljubljane, pogled na Preširnov Trg, krasne male trgovinice, tržnico polno zelenjave in prijaznih prodajalcev, vonj po rožah iz ulice, male čajnice in vonju jutranih zajtrkov v bljižnjih kavarnah … in ljudje,ki hitijo mimo v službo, na kavo, po opravkih … No ustavimo se tukaj … Ljudje,hitijo … Mimo tebe, mimo nas …. V večii z telefonom v roki :) ! No zadnji mesec sem zelo občutljiva na uporabo raznorazne tehnologije … Naj prvo poudarim, da seveda večinoma po zimi imam sama partnerski odnos z mojim predragim iPhonom in seveda MacBookom ( Skayp moj najboljši prijatelj ) saj sva z Dragim samo na tak način lahko na vezi … In umrem brez … Razumljivo … Svet nas pelje naprej, mi je jasno … In če sam ostaneš nekje z prepričanjem, da ti pa ne boš uporabljal računalnika sploh pa ne vrsto socialnih omrežjih … Boš enostavno ‘awt’, ker zdaj vidim da ni več normalnih pogovorov ampak se uporablja fraza : A si videla na FB-ju? … Ok se slišimo po ‘ inboxu’ itd. itd …

Svet nas tako pelje naprej pa naj bodo to telefoni, računalniki, televizije ( včasih si želim,da bi lahko pritisnila gumb in normalno posnela nekaj ) ampak zakaj že saj je tu Youtube :) ? Toliko sprememb je v tehnologiji, da je vse že samoumevno in normalno … Saj mi je všeč ampak včasih si želim, da bi imeli  ’domač telefon’ in da bi kdo poklical in se dejansko predstavil … Ali pa bi se dogovorila za snidenje z prijateljco in nebi bilo konstantnega prestavljenja ali  klicanja … To so takšne malenkosti, ki so obstajale PAR let nazaj … Pa smo vsi že vse pozabili. Lepo je bilo, spomnite se … Lepo je bilo tudi, ko smo vedno večere preživljali  skupaj in ne na računalniku  gledali ‘ razne filmčke na youtubu’ … Jaz kar rada opozorim na čas, da smo skupaj … Saj se pogleda, seveda … ampak kaj hitro zapre … ko si pa sam … Pa ti je dolgčas, je pa računalnik vedno tu :) ! Ljudje oziroma družinski ( prijateljski ) čas pa ni vsako sekundo na razpolago … kot naš predragi Računalnik :) !

Všeč mi je napredek tehnologije, čeprav mi je čas ko sem bila otrok … Bil lepši. Mi smo bili še zadnja generacija, da smo ujeli pravo otroštvo in čakali pri radiu, da se zavrti najljubša pesem in hitro pritisnili tipko ‘ snemaj ‘ … In se na igrišču igrali in niti približno NE poznali raznih igric, playstation in tako naprej … :) … Ter se dobili na določenem mestu ob določeni uri! Vsi smo prišli, vedno … Kakorkoli brez tehnologije smo sedaj izgubljeni … Kot koristi marsikakšni stvari ( oglaševanje, promocija ) tudi škodi marsikakšni stvari … No sedaj pa stan od računalnika, vsaj za 5 minut :) !

Imejte skrajno lep dan …

Do naslednjič …

tumblr_mjyh1udzjl1r113f8o1_500_large

 

P.s … Blogi so zapisani tako, kot mi švigajo misli … Brez razmišljanja in ne slovnično seveda … Moje tri …, ki jih tako obožujem … Tipke briši – ne poznam! Takšni, kot so bili srednješolski dnevniki napisanji z nalivnim peresom, brez brisalca :) ! …

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi