Vonj po orientalskem namazu. Domač hummus.

Tokrat meni tako zelo ljub namaz iz čičerike. Hitra priprava, okus fantastičen in še zdravo za povrh 🙂 !

Izbrala sem čičeriko z lupino, včasih pripravim brez lupine včasih pa ne. O njenih dobrih lastnostih je povedano velikega. Ima bogat vir proteinov in je pratično brez škodljivih maščob in holesterola. Našemu srcu pa ne koristi le zaradi tega temveč tudi, ker vsebuje veliko folne kisline in magnezija. Kakorkoli ne dvomim, da je vsem dobro poznan tradicionalen orientalski hummus namaz. Tokrat se prežarčimo v okuse Egipta, Turčije in države Bližnjega vzhoda. 

POTREBUJEMO :

  • Hofer NATUR aktiv svežo čičeriko ( 100 g ali malo manj )
  • 3 stroke česna ( tržnica Hofer ) 
  • 1 limono
  • svež peteršilj ( tržnica Hofer )
  • olivno olje ( iz našega domačega vrta ) 
  • malo zmlete rdeče paprike
  • žlico ali dve tahini paste
  • sol

Čičeriko sem čez noč namočila v vodi. Preden sem začela pripravljati namaz sem jo kuhala še eno uro in pol. Odcajeno sem položila v mikser in dolila tisto vodo v kateri se je čičerika kuhala ( toliko vode, da nastane zmes ) , zraven sem dodala še vse ostale sestavine:  česen, sok limone, peteršilj, žlico olivnega olja, malo rdeče paprike, tahini in sol. Če je vode premalo dodajaš. Miksaš toliko časa, da nastane gladka zmes.

Postrežemo jo lahko kot omako za zelenjavne palčke ali pa enostavno namažemo na kos dobrega kruha. Meni osebno se odlično prileže k ogledu dobrega filma v družbi korenčkovih ‘ paličic ‘ ali grisinov.

 

Hvala trgovini Hofer za vse sestavine ( https://www.hofer.si )

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori