Zakaj mora otrok preživeti čas s fotrom …

Kako hitro so dnevi postali krajši … sonce se komaj pokaže pa ga že zakrije tema. Govorim o soncu v Ljubljani 🙂 . Tisti vroči jesenski popoldnevi so za nami in že se mi končica nosu barva v rdeče, kako fajn … NITI MALO 🙂 ! Ampak priznam ;  jesen je krasna zaradi svoje prelepe narave …  ampak tale zima ( saj jo v resnici sploh še ni ) … no, za ta letni čas pa nimam ravno lepih besed. Edini moment : prvi sneg, vedno si zavrtim Sinatro … mislim, da to počnem že 10 let, spijem nekaj toplega in si ogledujem kako sneg leti z  neba … do momenta, ko se odpravim ven in ‘ zapacam ‘ v prvo plundro in mi seveda vse steče za čevelj,  postanem v momentu ‘ nervozna’  baj baj pravljična zima. Pustimo zimo, jesen je  🙂 .

Dnevi se krajšajo, postajajo mrzli. Kovčki se polnijo in praznijo . Srca se poslavljajo in zopet čutijo. Objemi se delijo in poljubi se množijo 🙂 . Enkrat pakira moška stran, drugič pakira ženska stran. Pač smo neobičajna družina ( čeprav meni se ne zdi ) tako drugi pravijo ha ha, meni je vse to normalno. Skratka najine službe so vsaka po svoje zanimive in najbrž malo drugačne od ostalih, absolutno v večini ne vključujejo pisarne in stalnega urnika. Sama sem bila na nekakšnih pavzah med mojim delom ampak sem pa tja sem ‘ flikala ‘ tudi na porodniški, nisem odhajala za dalj časa ampak včasih sem tudi kam skočila. Mislim, da mi je tisti ‘ tam gori ‘ namenil fante z razlogom 🙂 … se mi zdi, da so mi dali še več ‘ fantovske ‘ energije ha ha. Najbrž z razlogom 🙂 … da poudarim še vedno imam pa damo v sebi 🙂 . Kakokrkoli kaj sploh je povod tega bloga 🙂 ne bom pisala o tem kakšna je naša družina in kakšni smo mi 🙂 … ampak ZAKAJ je super pustiti ‘ fotra ‘ z mulci …

Mama … mama to, mama tisto … mami vse! Mamo vedno skrbi če bo ati zmožen ‘ pohendlat ‘  situacijo . Kaj bodo jedli ? Bo previt ? Bo dovolj oblečen ? Mu bo dal čokolado ? Bo imel kapo na glavi ? Mu bo umil zobe ?  Marija, da mu ne zbeži na cesto … jah … to pišem iz mojega opzovanja drugih … ah, saj ne rečem, da sama ne pustim A4 lista na pultu kaj vse naj naredi ( za vsak slučaj ) ampak v ekstrem pa ne grem … mogoče me zanese pa samo sebe ‘ poignoriram ‘  v glavi in si rečem : Ja pa kaj, saj bo samo par dni ha ha . Vseeno če nič ne vem … počnite kar želite 🙂 … če bo frka me pokličite 🙂 ! To je super za otroke in za atija 🙂 . Prvo kot prvo te mož začne ceniti ŠE BOLJ, ker ko prideš skozi vrata te pogleda in reče : Oooo svaka ti čast, meni se po enem tednu zmeša. Drugič : opazi, da si zmožna skrbeti za dva otroka in zraven prati, kuhati, pospravljati, imeti čiste laske in seveda še … pač sexati :),  mogoče kak vikend it še na ‘ žur’  in še delati zraven … aja pa pozabila sem omeniti še šport:) . Skratka iz vidika odnosa mož – žena je to krasna proba, da pobegnete na vikend z prijateljicami 🙂 in seveda … pustimo šalo na stran … otroci morajo začutiti čas tudi z očetom in ne samo z mamo. Seveda je super, ko smo vsi skupaj ampak jaz opažam, da trenutki, ko so fantje sami … to je pa žur, povežejo se med sabo in skrbni so . Ati čisto enako poskrbi za otroke kot mame 🙂 samo mame so preveč nezaupljive in je škoda … Madona saj je njegov … ja ga ne bo spustil izpred oči 🙂 kvečjemu se bo zgodilo kaj takega kot se je pri nas 🙂 .

Ati vse poskrbi … nahrani in stušira fanta. Medtem ga obišče prijatelj in se nehote zadrži v dnevni sobi, debata … misli si : pustil ju bom, da se zdivjata in sta naga … svobodna ( naš večerni ritual ) samo, da se zaključi zaradi varnosti po 10ih minutah.  Fotr se seveda ‘ zadebatira’ s prijateljem in po nekem čudnem občutku, ker je bila tišina  vrže uč v sobo … Ah Izak, ta naša nagajiva sraka.  Seveda se je … kako naj se izrazim za blog ( danes se opravičujem za pisanje, je vse bolj pogovorno … ampak mi paše ! ) pokakal na treh različnih ‘ koncih ‘  v sobi ( vključno s preprogo ) za piko na i stopil gor … ‘ potacal ‘  po celem stanovanju … za piko na žnj 🙂 je to vse pristalo na Oskarjevi roki, revež skoraj bruhal  ( ker ima slab želodec ) in za konec si je od vsega hudega začel brisati roke v steno . HAHA HA HA … ko sem prejela večerni klic od moža : in kakšen je bil dan ? Utrujeno sem padala v posteljo in ob enem se zvijala od smeha in mu samo rekla : Welcome to my world 🙂 … full of shit 🙂 . Real shit 🙂 .

Kakorkoli drage mame, prijateljice od mam, bodoče mame … pustite otročkom čas s fotrom, to je nekaj najboljšega . Jaz pri svojih 29.ih cenim moj čas z očetom in tako uživam 🙂 . Kaj šele mali pamži. Fotri so zakon … ne težijo pa za vse jih ‘ boli’  🙂 oziroma vse pustijo 🙂 . Mame se non – stop  samo deremo 🙂 . Kakorkoli brez slabe vesti zaposlite atije. ONI SO ZAKON <3

Upam, da sem vas nasmejala … da niso vedno samo resne debate in resna razmišljanja … včasih se more človek tudi o sranju pogovarjati 😉 .

Pa lep večer …

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

Morda ti bo všeč tudi

Ni komentarjev

Odgovori